Muistin pedagogina aloittaa historian opetuksen ja pelialan ammattilainen

Sodan ja rauhan keskus Muisti haki loppukeväästä joukkoonsa opetusalan ammattilaista suunnittelemaan ja toteuttamaan perustettavan tiedekeskuksen pedagogisia sisältöjä. Pedagogin tehtävä herätti laajasti kiinnostusta, hakijoita oli kaikkiaan 72. Tehtävään valittiin opettajana toiminut ja pelialallakin vaikuttanut Jere Linnanen.

Yksi Sodan ja rauhan keskus Muistin keskeisistä toiminnoista tulee olemaan fyysinen oppimisympäristö, joka tarjoaa osallistavan ja pelillisyyttä korostavan oppimistavan. Lisäksi tavoitteena on tuottaa laadukkaita ja monipuolisia oppimateriaaleja sodan ja rauhan objektiiviseen ymmärtämiseen. Pedagogisen sisällön suunnittelun ja toteutuksen parissa aloittaa elokuussa 33-vuotias FM Jere Linnanen Helsingistä.

– Saimme kaikkiaan 72 hakemusta pedagogin tehtävään. Olemme erittäin iloisia suuresta kiinnostuksesta tehtävää ja Muistia kohtaan, sekä lukuisista todella laadukkaista hakemuksista. Haastattelimme useita päteviä hakijoita ja olemme tyytyväisiä saadessamme joukkoomme monipuolisen digiajan opetusalan ammattilaisen, jolla on kokemusta sekä opettamisesta että opetuksen pelillistämisestä. Jere Linnanen siirtyy uuteen tehtäväänsä Muistissa yläkoulun historian ja yhteiskuntaopin lehtorin tehtävästä, tätä ennen hän on muun muassa toiminut pelialalla opetuspelien kehityksen parissa, kertoo toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen.

– Olen otettu siitä, että minut on valittu pedagogin työtehtävään. Odotan työskentelyä moniammatillisen tiimin kanssa mielenkiintoisten aiheiden parissa. Toivon että voin kantaa korteni kekoon siinä, että menneiden sukupolvien kokemukset välittyvät meille nyt eläville heitä kunnioittaen, kommentoi Linnanen uutta työtehtäväänsä.