fbpx

MUISTI Kauppa jatkaa näyttelykokemusta tuoteperheissään

Sodan ja rauhan keskus Muistissa on sen avaamisesta lähtien palvellut MUISTI Kauppa, joka on Muistin ja Päämajamuseon yhteinen museokauppa. Lähes jokaisen museon ja tiedekeskuksen yhteydessä palvelee Suomessa museokauppa. Parhaimmillaan kauppojen tuotteet ovat uniikkeja ja jatkavat asiakkaan näyttelykokemusta. Myös MUISTI Kaupasta on mahdollista ostaa muistoksi palanen näyttelyä käyttö-, sisustus- tai lahjatavaran muodossa. 

”MUISTI Kaupan tuotteet ammentavat ideansa historiasta ja sodan sekä rauhan teemoista”, kertoo palveluvastaava Tuomas Nalli. ”Olemme kehittäneet yhdessä paikallisten käsityöläisten kanssa erilaisia tuoteperheitä, jotka liittyvät Muistin aihepiireihin ja täydentävät kokonaisvaltaista käyntikokemusta. Tuotteet on suunniteltu ja toteutettu kestävyyden periaatteiden mukaan ja ne toimivat mainiosti myös tuliaisina tai lahjoina, vaikka näyttelyssä ei vierailisikaan. Museokauppaan on aina vapaa pääsy”, Nalli muistuttaa.

Tuoteperheissä Sarkaa, Rauhaa ja Puhteita

Suosituin Muistin tuoteperheistä on Rauha, joka keskittyy elintarvikkeisiin ja keittiötuotteisiin. Rauha-sarjassa tarjolla on mm. mikkeliläisen Kirjalan kahvipaahtimon Muistille valmistamaa korviketta ja kahvia, makeisia sekä Suomen armeijan ylijäämävaraston kankaista valmistettuja lautasliinoja ja keittiöpyyhkeitä. Sarka-sarjassa on taas paikallisen Taikatuu-yrityksen tutusta armeijan harmaasta sarkakankaasta tekemiä laukkuja ja muita tuotteita. Hittituote on ollut viilentävä unimaski Lepo-tekstillä. Puhde-sarja taas ammentaa ideansa rintamamiesten tekemistä puhdetöistä ja sisältää erilaisia käsityöpaketteja ja valmiita puuleluja. Uusin tuoteperhe on Korpi, jossa armeijan vanhat maastokuvioidut kankaat ovat saaneet uuden elämän erilaisina käyttötuotteina paikallisen käsityöläisen Marketta Eerikäisen käsissä.

Vuoden 2023 ehdottomasti suosituin tuote on ollut T-paita Haluan olla rauhassa -tekstillä. Paita on myynyt mainiosti niin kivijalassa kuin verkkokaupassakin. Samalla tekstillä on saatavilla myös emalimukeja, magneetteja, julisteita ja ovikylttejä.

Lahjaostokset myös verkkokaupasta

Pukinkonttia on hyvä täydentää MUISTI Kaupassa. Tuoteperheiden lisäksi tarjolla on tietokirjoja ja romaaneja, pelejä, teetä, makeisia ja muita elintarvikkeita, SA-tuotteita kenttälakeista teräskulhoihin, postikortteja ja muita paperitarvikkeita, lahjakortteja jne. Päämajamuseo myy samassa kaupassa Mannerheim- ja Mikkeli-aiheisia tuotteita. Muistin tuotteita voi tilata myös verkkokaupasta. 16.12. mennessä tehdyt tilaukset ehtivät jouluksi perille.  

Tutustu verkkokaupan tarjontaan täällä.

Haluan olla rauhassa -paita on yksi MUISTI Kaupan hittituotteista.