Muistia tukemassa

Maanpuolustuksen kannatussäätiö

Maanpuolustuksen kannatussäätiö on toiminut vuodesta 1953 lähtien maanpuolustuksen hyväksi. Se toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä vuosittain avustuksia toimintaan ja määräaikaisiin hankkeisiin, jotka edistävät säätiön tavoitteiden toteutumista.

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa Suomen koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan kehittämisestä sekä kansainvälisestä yhteistyöstä.

Mikkelin kaupunki

Mikkeli voi historiaan nojaten kutsua itseään Savon synnyinseuduksi. Nimensä vuonna 1838 perustettu kaupunki on saanut arkkienkeli Mikaelilta. Monet tuntevat Mikkelin Suomen sotien päämajakaupunkina, jossa Mannerheim kenraalikuntineen oli tuttu näky.

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen toimii Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiö sr:n hallituksen puheenjohtajana.

OP Suur-Savo

Suur-Savon Osuuspankki on yksi OP Ryhmän suurimmista pankeista ja toimialueensa johtavia pankkeja. Pankilla on useita konttoreita Etelä-Savon alueella sekä kattavat verkko-, mobiili- ja puhelinpalvelut.

Osuuskauppa Suur-Savo

Osuuskauppa Suur-Savo on yli 72 000 asiakasomistajan omistama yritys, joka toimii Etelä-Savossa 12 kunnan alueella. Toimialue kattaa Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan talousalueet.

Suur-Savon Sähkö

Suur-Savon sähkön liiketoiminnot koostuvat kolmesta osasta. Lumme Energia myy sähköä kaikkialle Suomeen, Järvi-Suomen Energia huolehtii sähkön jakelusta yrityksen toiminta-alueella ja Lempeä toimittaa ympäristöystävällistä kaukolämpöä järvisuomalaisiin koteihin ja kiinteistöihin.

UPM

UPM rakentaa biometsäteollisuuden edelläkävijänä kestävää, innovaatiovetoista ja kiinnostavaa tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella sekä luo uusiutuvia ja vastuullisia vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuihin. Tuoteet valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä.

LähiTapiola

​LähiTapiola-ryhmä on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut.

Länsi-Savo Oy

Länsi-Savo Oy on perustettu vuonna 1889. Se on osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Mikkeli ja pääasiallinen toimiala kiinteistöliiketoiminta.

Kesko Oyj ja kauppiaat

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, joka on Suomen suurin ja Pohjois-Euroopan suurimpia kaupan alan toimijoita. K-ryhmä työllistää noin 43 000 henkeä. Keskon lisäksi Muistia tukee 10 eteläsavolaista K-kauppiasta.

Cosmopolis Oy

Konsultointiin ja koulutukseen erikoistunut yritys, jonka omistaa entinen pääministeri, puhemies Paavo Lipponen. Lipponen toimii Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiö sr:n hallituksen puheenjohtajana.

Mikkelin tyttölyseon seniorit

Mikkelin tyttölyseon seniorit perustettiin vuonna 1953. Vuonna 2018 se lopetti toimintansa ja purki siksi stipendirahastonsa paikallisten nuorten, kehitysmaiden naisten ja lasten sekä Sodan ja rauhan keskus Muistin tueksi.

Paavali Juusten -säätiö

Jenny ja Antti Wihurin rahasto

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on riippumaton yleishyödyllinen suomalainen säätiö, joka tukee vuosittain apurahoin satoja hankkeita ja niiden intohimoisia toteuttajia tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan aloilla.

Etelä-Savon rahasto

Etelä-Savon rahasto on perustettu vuonna 1961. Se toteuttaa tarkoitustaan, Etelä-Savon maakunnan henkisen ja taloudellisen kulttuurin vaalimista ja kehittämistä, myöntämällä apurahoja ja palkintoja sekä järjestämällä muutakin kulttuuritoimintaa toimialueensa 12 kunnan alueella.

Svenska kulturfonden

Svenska kulturfondenin tehtävänä on tukea ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä ja suomenruotsalaista toimintaa Suomessa. 

Väinö Tannerin säätiö

Väinö Tannerin säätiö tukee ja edistää tasa-arvoa ja kansanvaltaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja kulttuurissa.

Euroopan aluekehitysrahasto

Etelä-Savon maakuntaliitto