fbpx

Muisti mukana Mikkelin Tieteen päivillä

Mikkelin Tieteen päivät järjestetään ensimmäistä kertaa valtakunnallisen konseptin mukaisesti 9.-10.4 sekä 13.4.2019 ja ohjelma rakentuu ”Rohkeus” -teeman ympärille. Puheenvuoroja kuullaan muun muassa nykyajan tutkimusmatkoista sekä sankaruudesta ja antisankaruudesta. 13.4. järjestettävää Muistin tilaisuutta voi seurata myös verkossa.

Tapahtumasessioita järjestetään muun muassa Mikkelin seutukirjastolla, Mikkelin lukiolla, Sodan ja rauhankeskus Muistin toimitiloissa sekä kahvila Nandassa. Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, monitieteinen ja maksuton tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat yleistajuisesti ja laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Pääorganisaattorina toimii Mikkelin yliopistokeskus yhteistyössä Luonnonvarakeskus Luken, Mikkelin kaupungin, Mikkelin seutukirjaston ja Mikkelin lukion kanssa. Myös Metsäkeskus ja Sodan ja rauhankeskus Muisti ovat mukana toteuttamassa vuoden 2019 sessioita.

Tapahtuman rahoittavat Tieteen tiedotus ry sekä Suomen Kulttuurirahasto.

PÄÄMAJALLA TAPAHTUU LAUANTAINA 13.4.2019 KLO 12.00-15.30

ROHKEUS, PELKURUUS JA SANKARUUS – SODASSA OSOITETUSTA ROHKEUDESTA JA SANKARIEN KUVISTA, SODAN JA RAUHAN KESKUS MUISTI, PÄÄMAJATALO, PÄÄMAJANKUJA 1-3. TILAISUUTTA ON MAHDOLLISTA SEURATA MYÖS VERKOSSA LIVENÄ FACEBOOKIN KAUTTA TÄÄLTÄ.

 • AvaussanatToimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen, Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy
 • Sankarit ja antisankarit kuvissa
  Tutkija VTT Olli Kleemola, Turun yliopisto
 • Naiset sota-arjen sankareina?
  Tutkijatohtori FT Sonja Hagelstam, Åbo Akademi
 • Aseistakieltäytyjä Arndt Pekurisen rohkeus
  Sosiologi Timo Virtala
 • Sankarin palkka? Lauri Törni ja sankaruuden kultti
  Akatemiatutkija FT Oula Silvennoinen, Helsingin yliopisto
 • Keskustelua
 • Tilaisuus päättyy

Sessio järjestetään yhteistyössä Sodan ja rauhan keskus Muistin ja Päämajamuseon kanssa. Mikkelin Tieteen päivien tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Koko tapahtumaviikon ohjelma täällä.