fbpx

Muistin henkilökunta täydentyi talous- ja hallintosihteerillä sekä pedagogilla

Sodan ja rauhan keskus Muistin henkilökunnassa on kesän aikana tapahtunut muutoksia. Liisi Teräsalmi aloitti heinäkuussa talous- ja hallintosihteerinä ja Mikko Siitonen elokuun alussa pedagogina.

Liisi Teräsalmella on pitkä kokemus taloushallinnosta ja erilaisista sihteerin tehtävistä. Muistille hän siirtyi talotekniikan alalta. Liisin tehtäviin kuuluu mm. laskutusta, reskontrien hoitoa, palkanlaskentaa ja muita hallinnollisia tehtäviä.

”Muistissa pääsen tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja kohtaamaan uusia haasteita. Tiedekeskus työympäristönä on minulle uusi, eikä yksikään päivä ole samanlainen. Odotan, että saan olla mukana kehittämässä Muistin talouden ja hallinnon rakenteita”, kertoo Teräsalmi.

Mikko Siitonen on toiminut 20 vuotta historian ja yhteiskuntaopin opettajana. Muistissa Mikko työskentelee lukukauden 2023−2024 pedagogina projektissa, jossa luodaan laajaa Suomen 1939−45 sotia koskevaa verkko-opetusmateriaalia. Hän myös ohjaa Muistissa käyviä koululaisryhmiä.

”Muisti on ainutlaatuinen oppimisympäristö, jossa työskentely on sekä iso haaste että valtava mahdollisuus”, sanoo Siitonen, ja jatkaa: ”Ajattelen, että tehtäväni on auttaa oppilaita ymmärtämään, miten konfliktit syntyvät ja mitä seurauksia niillä voi olla yksilöille ja yhteiskunnille. Erityisesti tässä ajassa on vähintään yhtä tärkeää ymmärtää rauhan ja suvaitsevaisuuden arvo ja merkitys. Haluan, että lapset ja nuoret rohkaistuvat esittämään omia ajatuksiaan ja kysymyksiään. Oman, kriittisen ajattelun kehittämiseen Muisti tarjoaa mitä parhaimman mahdollisuuden”, pohtii Siitonen.

Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen iloitsee uusista rekrytoinneista. ”On hienoa, että olemme saaneet joukkoomme alansa rautaisia ammattilaisia. Muistissa on pitkään ollut tarvetta näiden alojen osaajille”, kommentoi Leskinen.

Muistin henkilöstötilanne on elänyt perustamisvaiheen ja toiminnan vakiinnuttamisen aikana. ”Olemme kamppailleet jatkuvasti resurssien pienuuden kanssa, emmekä ole voineet palkata niin paljon henkilökuntaa kuin tarvitsisimme”, avaa toimitusjohtaja Leskinen. Tällä hetkellä Muistissa työskentelee 8 vakituista kokoaikaista työntekijää. Parhaillaan on käynnissä Kahvila-ravintola Rauhan kokin rekrytointiprosessi.

Talous- ja hallintosihteeri Liisi Teräsalmi ja pedagogi Mikko Siitonen ovat uusimmat tekijät Muistin joukkueessa. Kuvat: Pihla Liukkonen.