fbpx

Päämajasymposium pureutuu turvallisuuteen jo 15. kertaa päämajakaupunki Mikkelissä

Yhteiskunnallisen keskustelun tapahtuma Päämajasymposium järjestetään Mikkelissä jo 15. kertaa, perjantaina 9.8. klo 13.00-16.30.

Tapahtuma kokoaa jälleen nimekkään asiantuntijakaartin keskustelemaan turvallisuudesta eri näkökulmista. Tänä vuonna pääteemoina ovat Suomen rooli Natossa ja EU:ssa sekä kansalaisyhteiskunnan valmius, varautuminen ja kriisinsietokyky. Näistä teemoista on luvassa paneelikeskustelut ja tapahtuman avaava Mannerheim-luento.

Päämajasymposium on vakiinnuttanut paikkansa kansalaisille avoimena yhteiskunnallisen keskustelun tapahtumana päämajakaupunki Mikkelissä, Naton itärajalla. Paikan päälle konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin mahtuu noin 800 vierasta. Paneelikeskustelut ovat seurattavissa myös Yle Areenassa striimin välityksellä. Tapahtuma on luonteeltaan ainutkertainen Itä-Suomessa.

– Suomen itsenäisyyden ajan sotien päämajakaupunkina Mikkeli on luonteva paikka Päämajasymposiumille ja turvallisuuskeskustelun keskipisteeksi, sanoo Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen.
– On tärkeää, että kaikki kansalaiset pääsevät seuraamaan yhteiskunnallisesti ajankohtaista keskustelua ja syventymään Suomen turvallisuuteen eri näkökulmista. Se on Symposiumin avaintehtäviä.

Keskusteluissa Suomen rooli muuttuvassa maailmassa sekä kansalaisen varautuminen ja valmius kriisissä

Symposiumin ensimmäisessä paneelikeskustelussa pohditaan Suomen uutta roolia EU:ssa ja Natossa osana liittokuntaa ja kansainvälistä yhteistyötä.
Toisessa paneelikeskustelussa käsitellään yhteiskunnan ja kansalaisen varautumista kriisiin, valmiutta ja kriisinsietokykyä.

Asiantuntijoina ja keskustelijoina ensimmäisessä paneelissa ovat puolustusministeri Antti Häkkänen, Viron Kansainvälisen puolustustutkimuskeskuksen varajohtaja Kristi Raik, Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen ja kemiallisen aseenkieltosopimuksen valvontalaitoksen VERIFINin johtajana toiminut Paula Vanninen.

Toisessa paneelissa keskustelevat Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Pekka Pesonen, Yleisradion ulkomaantoimittaja Justas Stasevskij sekä Neova Oy:n varatoimitusjohtaja Markus Tykkyläinen.

Mannerheim-luennon pitää Viron puolustustutkimuskeskuksen apulaisjohtaja Kristi Raik.

Symposiumin juontaa Jussi-Pekka Rantanen ja päätössanat lausuu Yle Keski-Suomen ja Etelä-Savon päällikkö Minna Salomäenpää.

Symposiumin järjestävät Etelä-Savon maakuntaliitto ja Mikkelin kaupunki yhteistyössä Länsi-Savon, Yleisradion, Mikkelin Musiikkijuhlien, Sodan ja rauhan keskus Muistin ja Maavoimien esikunnan kanssa.
Tilaisuus järjestetään konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoa tapahtumasta ja ohjelma maakuntaliiton verkkosivuilla.