fbpx

Sodan ja rauhan keskus Muisti on saamassa merkittävän apurahan

Maanpuolustuksen kannatussäätiön hallitus on 2.5.2018 pitämässään kokouksessa päättänyt myöntää Mikkelin kaupungille 1,4 miljoonan euron apurahan perustettavan Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy:n näyttelytoiminnan toteuttamiskustannuksiin eli tietokeskuksen näyttelykokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen vuosien 2018─2020 aikana.

– Maanpuolustuksen kannatussäätiön myöntämä tuki on aivan keskeinen Sodan ja rauhan keskus Muistin toteutumisen kannalta suunnitellusti. Hakemus on ollut vireillä keväästä 2017 lähtien ja tänään asiasta saatiin lopullinen vahvistus, iloitsee Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Maanpuolustuksen kannatussäätiö on toiminut vuodesta 1953 lähtien maanpuolustuksen hyväksi. Se toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä vuosittain avustuksia toimintaan ja määräaikaisiin hankkeisiin, jotka edistävät säätiön tavoitteiden toteutumista. Säätiön puheenjohtajana toimii puolustusministeri Jussi Niinistö.

Sodan ja rauhan keskus Muistista tulee kansainvälisesti ja kansallisesti merkittävä tieto- ja oppimiskeskus, joka välittää viime sotien ajan tapahtumat ja kokemukset uusimman näyttelyteknologian avulla.