fbpx

Tule keskustelemaan sotahistoriakeskuksesta

Mikkeliläiset pääsevät kertomaan käsityksensä kaupunkiin suunnitellusta Sotahistoriakeskuksesta keskustelutilaisuudessa ensi keskiviikkona 14.4.2016.

Sotahistoriakeskuksesta on tarkoitus rakentaa kansallinen tieto- ja oppimiskeskus, joka kertoo suomalaisten lasten, naisten ja miesten elämästä sotavuosina 1939–1945.

Tavoitteena on käyttää uusinta digitaalista tekniikkaa, mikä mahdollistaa kokemuksellisuuden ja vuorovaikutuksen. Ajatuksena on avata sota-ajan todellisuus uusille sukupolville.

Kokonaisuuteen kuuluu kansallinen verkkopalvelu, jonne suomalaiset voivat tallentaa sota-ajan kuvia, kirjeitä ja muita muistoja.

Päämajataloon asettuvasta keskuksesta kaavaillaan kansainvälisen tason käyntikohdetta, joka vetää myös ulkomaisia matkailijoita.

Suunnitelma valmistuu maaliskuussa 2017, minkä jälkeen Mikkelin kaupunki päättää, saako Päämajakaupunki Sotahistoriakeskuksen.

Keskustelua pohjustavat projektin vastuuhenkilöt Pia Puntanen ja Tapio Honkamaa sekä OiOi Oy:n Sami Kämppi, joka esittelee digitaalisuuden avaamia mahdollisuuksia.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 13. huhtikuuta kello 17.30-19.30 kaupunginkirjaston Mikkeli-salissa.