fbpx

Keinuhevonen puhde

29,95

Voit harrastaa kädentaitojasi alkuperäisen puhdetyömalin mukaan valmistamalla laadukkaasta koivusta koristekeinuhevosen. Puhdetyöpaketti sisältää työhön tarvittavat puumateriaalit sekä ohjeet.
Osien kiinnitykseen käytetään hienona yksityiskohtana puutappeja, jotka antavat viimeistellyn tyylin. Valmiin keinuhevosen voit halutessasi maalata tai viimeistellä mieleiseksi. Puutuotteet ovat kestäviä, ajattomia ja sopivat hyvin skandinaaviseen sisustukseen.

Valmiin keinuhevosen mitat:
Leveys: 27 cm
Korkeus: 23 cm

Etiketin alkuperäinen kuva SA-kuva.

Varasto loppu

Kuvaus

Puhdetyö

Jatkosodan asemasotavaiheen aikana miehillä oli ylimääräistä aikaa. He alkoivat tehdä käsitöitä saatavilla olleista aineksista. Syntyi taidokkaita esineitä, joita ryhdyttiin kutsumaan puhdetöiksi, sillä ne muistuttivat perinteisiä maatalojen pirteissä iltasin tehtyjä töitä.

Puhdetöinä syntyi koriste- ja käyttöesineitä leluista puukkoihin ja korurasioista sohvakalustoihin. Niiden merkitys oli tekijöilleen suuri: käsityöhön keskittyminen auttoi miehiä unohtamaan sodan kauhut ja rasitukset. Rintamalla tehdyt esineet helpottivat myös kotien aineellista pulaa. Tärkeintä oli kuitenkin esineiden tekoon kätkeytynyt tunne: miehen rakkaus välittyi esineiden mukana kotiin.

Lisätiedot

Paino 1,246 kg (kilogramma)
Mitat 90 × 300 × 290 mm (millimetri)
Country

Finland