fbpx

Make Knits Not War – Rauhan kässäkahvilassa neulotaan lämpöä Ukrainaan

Kahvila-ravintola Rauhassa järjestetään kolmena peräkkäisenä torstai-iltana kässäkahvila teemalla ”Make Knits not War”. Kahvilassa pääsee ohjatusti neulomaan uutta tai parsimaan vanhoja neuleita.  Yhteistyökumppani Pirtin kehräämö lahjoittaa langat niille, jotka antavat neuleensa Ukrainaan lähetettäviksi.

Kässäkahvila kokoontuu 8.2., 15.2. ja 22.2. klo 17.00-19.00 ja niihin on vapaa pääsy. Ohjatusti neulotaan muhkupipo, joka onnistuu aloittelevaltakin neulojalta. Myös muita omia neulomuksia tai parsittavia neuleita voi tuoda mukanaan. Ohjaajina toimivat luokanopettajat Anni Ignatius ja Suvi-Anna Leskinen. Ignatius on tunnettu käsityövaikuttaja Sormustin-nimisen bloginsa ja Instagram-tilinsä kautta, ja Leskinen on intohimoinen neuleharrastaja.

Kahvilaan voi tuoda omia lankoja ja välineitä, mutta niitä saa myös paikan päältä. Yhteistyökumppaneiden Pirtin kehräämön ja Säie Woolin lankoja voi ostaa, ja mikäli neuleensa lahjoittaa Ukrainaan lähetettäväksi, ovat Pirtin langat ilmaisia. Puikkoja, parsinsieniä ja -neuloja tapahtumiin lainaa Taito Itä-Suomi. Kahvila-ravintola palvelee tapahtumien ajan.

Kahvila-ravintola Rauhan kässäkahvilassa pääsee neulomaan rennossa porukassa maistuvan kahvin tai teen äärellä.