fbpx

Muistissa vietetään valtakunnallista mediataitoviikkoa – ohjelmassa koululaisten työpajoja ja yleisöluento

Mediataitoviikkoa vietetään 5.-11.2.2024 eri puolilla Suomea järjestettävillä tapahtumilla ja tempauksilla. Sodan ja rauhan keskus Muisti on mukana suurelle yleisölle suunnatulla kirjailijaluennolla sekä yläkoululaisille järjestettävillä työpajoilla.

Maanantaina 5.2.2024 klo 12.00-13.00 Muistin auditoriossa luennoi tohtori ja psykologi Pekka Sauri aiheenaan Mielenrauha levottomassa maailmassa. Sauri kertoo samannimisen kirjansa pohjalta, kuinka selviytyä ajassamme, jossa uutiset ovat täynnä kriisejä ja sotaa ja sosiaalinen media lietsoo vastakkainasettelua. Tilaisuus on osa Muistin kirjailijavieraat -sarjaa ja sen pääsymaksu on 5 euroa.

Viikon aikana Muistissa vierailee useita peruskoulun 8. luokkia, jotka osallistuvat mediakasvatuksen työpajoihin. Työpajoissa keskitytään kuvanlukutaitoon hyödyntäen Muistin näyttelyä.

– Kuvanlukutaito on sosiaalisen median jatkuvassa kuvatulvassa eläville nuorille todella tärkeä taito. Esimerkiksi kuvien manipulointi ja niiden käyttäminen monenlaisessa vaikuttamistarkoituksessa on hyvä tunnistaa, kertoo työpajat vetävä Muistin pedagogi Mikko Siitonen.

– Tiedekeskuksena Muisti haluaa tuoda esille myös erilaisia tiedetaitoja, joista medialukutaito on yksi tärkeimpiä, jatkaa Siitonen.

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Vuosittain Mediataitoviikon aikana tuhansissa organisaatioissa käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.