fbpx

Muistin kesäsesonki on käynnissä – tekemistä tarjolla myös lapsiperheille 

Muistin kesäkausi on alkanut. Olemme avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun joka päivä klo 10.00−17.00. Lipunmyynti päättyy klo 16.30. Poikkeuksen tekee juhannuksen aika, jolloin Muisti ja Päämajamuseo ovat suljettuna to-la 20.−22.6. Johdanto-opastukset ryhmille ovat varattavissa normaaliin tapaan, mutta heinäkuun aikana kiertävää kahden tunnin opastusta näyttelyyn ei ole mahdollisuutta saada.  

Uutta nähtävää näyttelyssä on Päämajamuseon puolella, jossa avautuu kesäkuussa Mannerheim ylipäällikkönä -näyttelykokonaisuus.

Tänä kesänä tarjoamme nähtävää ja tehtävää lapsiperheille aiempaa enemmän. Perheen pienimmille on tarjolla kuvasuunnistus näyttelyyn Rauha-kyyhkyn seurassa. Yläkerran aulaan perustamme väritys- ja piirustuspisteen, jossa lapset voivat odotella vanhempien käydessä K12-merkityssä Taistelu-kohteessa. Lasten taideteoksista kootaan näyttely yläaulaan. Juhannuksen jälkeen käyttöön tulevat perhekortit, joiden avulla vanhemmat voivat keskustella lasten kanssa näyttelyn teemoista ja näyttelyssä heränneistä tunteista ja ajatuksista. Kysythän kuvasuunnistusta ja kortteja mukaasi lipunmyynnistä! 

Lisäksi Muistin osallistuu perinteistesti Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelujen lastentapahtuman Hulivilikarnevaalin työpajapäivään. Tiistaina 25.6.2024 voi Muistin pihalla kylvää rauhaa. Tarjolla on ohjattua ruukkujen koristelua ja siementen istutusta sekä kivien maalausta kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Vapaa pääsy. 

Muisti tarjoaa kesällä tekemistä myös lapsiperheille. SA-kuva Käkisalmesta kesältä 1942.