fbpx

Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiön hallituksessa ja hallintoneuvostossa muutoksia – hallituksen puheenjohtajaksi Juhana Tikka

Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiön hallintoneuvoston vuosikokouksessa valittiin uusia jäseniä hallitukseen ja hallintoneuvostoon. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin mikkeliläinen Juhana Tikka, joka on Muistin perustajajäsenen Länsi-Savo Oy:n toimitusjohtaja. Varapuheenjohtajaksi valittiin Mikkelin Tuomiokapitulin lakimiesasessori Jyri Klemola, joka edustaa perustajajäsenistä Paavali Juusten -säätiötä. Muut hallituksen jäsenet ovat eduskunta-avustaja Laura Hämäläinen (uusi), Maavoimien esikuntapäällikkö Jukka Jokinen, Mikkelin kaupungin strategia- ja kehityspäällikkö Aki Kauranen, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkimusjohtaja Ville Kivimäki, kansanedustaja Jani Kokko (uusi) sekä Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen.

”Sodan ja rauhan keskus Muisti on kansallisesti ja jopa kansainvälisesti uniikki tiedekeskus. Muistin tehtävä on nyt erityisen ajankohtainen”, kommentoi tuore puheenjohtaja Juhana Tikka. ”Muistilla on lisäksi matkailukohteena todella suuri merkitys alueelle. Mikkeliläisenä on hienoa saada olla mukana työskentelemässä Muistin hyväksi”,Tikka jatkaa.

Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkaa puhemies emeritus Paavo Lipponen. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin toimitusjohtaja Ari Lahti, joka toimi aiemmin hallituksen puheenjohtajana. Muut hallintoneuvoston jäsenet ovat ministeri Jan Erik Enestam, kansanedustaja Hanna Holopainen, emerituspiispa Seppo Häkkinen, HR- ja hallintojohtaja Niina Ihalainen, opiskelija Katriina Janhunen (uusi), yliasiamies Atte Jääskeläinen (uusi), kansanedustaja Hanna Kosonen, kenraalimajuri (res.) Markku Myllykangas, projektityöntekijä Sari Rautiainen, toimitusjohtaja Timo Saahko (uusi), KTM Lenita Toivakka, toimittaja Tiina Toivakka sekä toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen (uusi).

”Olen aina halunnut tehdä työtä, jolla on merkitys. Muistin toiminnassa tämä toteutuu hyvin koska Muisti kertoo sodasta edistääkseen rauhaa.  Muistin missio on tässä maailmantilanteessa entistäkin tärkeämpi”, kertoo Suomen Messut Oyj:n toimitusjohtajana toimiva, mikkeliläistaustainen Anni Vepsäläinen. ”Oma tavoitteeni on lisätä Muistin tekemän työn tunnettuutta sekä auttaa varainhankinnassa osaamiseni ja verkostojeni avulla”, hän jatkaa.

Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiön hallituksen puheenjohtajana on aloittanut Länsi-Savo Oy:n toimitusjohtaja Juhana Tikka.