fbpx

Sodan ja rauhan keskus Muistin kesäsesonki käynnistyy

Sodan ja rauhan keskus Muisti & Päämajamuseo siirtyvät kesäaukioloihin maanantaina 6.6.2022. Muisti on avoinna päivittäin klo 10.00−17.00 elokuun loppuun saakka.

Muistin näyttely käsittelee sotaa ilmiönä: mitä sota tekee ihmisille ja yhteiskunnalle. Interaktiivinen näyttely tuo sodan kokemuksen lähelle. Tänä kesänä sisällöistä on tarjolla myös kieliversiot. Digitaaliset tekstisisällöt ovat tarjolla suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi.

  • Pandemiarajoitusten hellitettyä odotamme tänä kesänä myös kansainvälisiä matkailijoita. Haluamme tarjota näyttelykokemuksen täysipainoisesti myös heille, sanoo Muistin asiakaspalvelupäällikkö Anna-Maija Hunter.

Suosittu Tarinat-näyttelyosio on tarjolla englanniksi iltapäivisin klo 13.30 alkaen, jolloin toinen kahdesta nähtävillä olevista tarinasta vaihdetaan englanninkieliseen versioon. Tarinoiden esittämisaikataulun näet täältä. Muiden näyttelykohteiden kieliversiot ovat asiakkaiden valittavissa jatkuvasti.

Päämajamuseon puolella näyttelyuudistus jatkuu. Avautumassa on näyttelykohde nimeltä Sota ja politiikka, jossa käsitellään Suomen sodanaikaisen poliittisen johdon sisäpiiriä, sotataloutta sekä Suomen suhteita jatkosodan aikaiseen Saksaan.

Kesän aikana Muistissa on myös tapahtumia. Ensimmäisenä tarjolla on 11.6. Päämaja sodankäynnin johdossa -seminaari, jonka Muisti järjestää yhteistyössä Suomen Sotahistoriallisen Seuran kanssa. 28.6. Hulivilikarnevaalien työpajapäivä jalkautuu myös Muistiin ja 5.7. vuorossa on Suomen Pankin kansainvälinen talouskonferenssi. Tapahtumista voi lukea lisää täältä.

Muistin julkisivu
Kuva: Leena Hangasmaa