fbpx

Kahvila Rauha muuntuu yhden illan ajaksi 1920-luvun salakapakaksi

Sodan ja rauhan keskus Muisti ja kahvila Rauha järjestävät tapahtuman, jossa kahvilasta tulee yhden illan ajaksi 1920-luvun salakapakka. Ilmoitamme tapahtuman päivämäärän syksyn aikana. Kerta kiellon päälle -niminen tapahtuma johdattaa sadan vuoden takaiseen kieltolain aikaan.

  • Muisti haluaa tuoda historiaa esille elävällä tavalla myös tapahtumien kautta. Kieltolain aika oli erikoinen ajanjakso Suomessa. 1920-lukua kutsutaan iloiseksi vuosikymmeneksi, jolloin toivuttiin sisällissodasta, yhteiskunta kehittyi ja monet uutuudet ja muotivirtaukset saavuttivat Suomen, kertoo Muistin lehtori Leena Hangasmaa.
  • Eurooppa hengähti I maailmansodan jälkeen, mutta oli jo kulkemassa kovaa vauhtia kohti toista. Ihmiset juhlivat kuin viimeistä päivää ja kun alkoholi oli kiellettyä, salakapakat kukoistivat.

Historiallista tunnelmaa ovat tapahtumassa luomassa kapakkalaulajatar, Mikkeli Swing Societyn tanssijat sekä harrastajanäyttelijät. Välissä kuullaan tietoiskuja kieltolain ajan Suomesta. Saattaapa paikalle tulla trokari tai poliisipartiokin. Ajan tyyliin pukeutunut henkilökunta myy tiskiltä tai sen alta tyypillisiä kieltolain ajan ruokia ja juomia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on osa Mikkelin kulttuurin unelmavuotta.

Kuva: Museovirasto