fbpx

Juna puhde

19,95

Voit harrastaa kädentaitojasi alkuperäisen puhdetyömalin mukaan valmistamalla laadukkaasta koivusta vedettävän lelun. Puhdetyöpaketti sisältää työhön tarvittavat puumateriaalit, juuttinarun sekä ohjeet.
Junan renkaiden kiinnitykseen käytetään hienona yksityiskohtana puutappeja, jotka antavat viimeistellyn tyylin. Valmiin junan voit halutessasi maalata tai viimeistellä mieleiseksi. Puulelut ovat kestäviä ja ajattomia sukupolvista toiseen.

Valmiin junan mitat:
Leveys: 20 cm
Korkeus: 14 cm

Etiketin alkuperäinen kuva SA-kuva.

Varasto loppu

Kuvaus

Puhdetyö

Jatkosodan asemasotavaiheen aikana miehillä oli ylimääräistä aikaa. He alkoivat tehdä käsitöitä saatavilla olleista aineksista. Syntyi taidokkaita esineitä, joita ryhdyttiin kutsumaan puhdetöiksi, sillä ne muistuttivat perinteisiä maatalojen pirteissä iltasin tehtyjä töitä.

Puhdetöinä syntyi koriste- ja käyttöesineitä leluista puukkoihin ja korurasioista sohvakalustoihin. Niiden merkitys oli tekijöilleen suuri: käsityöhön keskittyminen auttoi miehiä unohtamaan sodan kauhut ja rasitukset. Rintamalla tehdyt esineet helpottivat myös kotien aineellista pulaa. Tärkeintä oli kuitenkin esineiden tekoon kätkeytynyt tunne: miehen rakkaus välittyi esineiden mukana kotiin.

Lisätiedot

Paino 0,611 kg (kilogramma)
Mitat 90 × 230 × 200 mm (millimetri)
Country

Finland